Om

John Olav

 

Velkommen!

Jeg jobber for tiden med en barneroman innen fantasy-sjangeren. Jeg har stor tro på prosjektet, og vil gå videre med det på egen hånd uansett, men jeg foretrekker en tradisjonell bokutgivelse framfor selvutgivelse. Jeg er i perioder så fokusert på manuskriptet mitt at jeg ikke får mye tid til blogging, men jeg blogger med jevne mellom om skriveprosessen, og om ulike spørsmål jeg synes det er naturlig for en forfatter å ha en mening om.

Jeg har jobbet som lærer, men måtte gi meg i 2014. Jeg hadde da bak meg noen vanskelige år p.g.a. kronisk sykdom og utviklingsforstyrrelsen nonverbale lærevansker (NLD), en diagnose som grenser til asberger. Jeg har de siste årene jobbet med å utvikle skriveferdighetene, noe jeg håper fører til en utgivelse etter hvert. Jeg fikk ikke så mye ut av utdannelsen som jeg hadde sett for meg, samtidig som den sannsynligvis har vært en del av veien fram til det jeg håper blir et forfatterskap.

Det er noen som sier at de ikke skriver for å tjene penger, at det ikke betyr noe for dem. Jeg kan ikke si at penger er uvesentlig, siden det er en mangelvare, men jeg har en motivasjon som er langt sterkere. Det er ingen som har kalt meg en taper, men jeg tror ikke det kan være tvil om at jeg har vært det i manges øyne. Jeg skal ikke gå gjennom den urettferdigheten jeg mener jeg ble offer for i yrkeslivet, de mange yrkene jeg var innom i attføringsbedrifter og på egen hånd, og de lange periodene da jeg ikke fikk jobb, men jeg har en del å bevise.

Jeg vil vise at jeg faktisk er her, at jeg ikke skal gjøre meg selv mindre synlig, og at jeg har noe å bidra med.

Utdannelsen jeg ikke fikk brukt, samtidig som jeg fikk det:

Kristendomskunnskap mellomfag, Norsk lærerakademi
Norsk grunnfag, Høgskolen i Agder
Allmennlærer, Høgskolen i Nesna