Mot et enklere liv

The moment you doubt whether or not you can fly, you cease for ever to be able to do it. – J. M. Barrie, Peter Pan

Har du noensinne hatt et Peter Pan-øyeblikk? Mange fokuserer på gutten som ikke ville bli voksen, men det er ikke hele historien. De bortkomne guttene (the lost boys) bestemte seg for å bli med Wendy tilbake til virkelighetens verden, men angret snart på valget. De ble bundet fast til sengene sine for at de ikke skulle dra tilbake til Neverland i drømmene sine, og de glemte etter hvert Neverland.

Den største faren for de fleste av oss er ikke ønsket om å utsette voksenlivet eller å være barn for alltid. Det er en følelse jeg kan forstå, men det er andre ting som kan komme i veien for det livet vi ønsker oss, eller hemme fantasien vår, eller drepe drømmen om et annerledes liv. Det er ikke lett å holde på dette når det er regninger som må betales, konflikter som må løses, og du virkelig ønsker å gi familien det best mulige livet du kan makte, samtidig som du har mål du vil oppnå selv. Familielivet lar seg godt forenes med forfatterlivet, men begge kommer med en del slag som må kjempes, og de blir litt ekstra utfordrende når en skal gjøre det med lav inntekt. Det er ikke lett når du virkelig trenger litt flaks, for det er noen ganger det som kreves for å bli lagt merke til. Jeg er først og fremst en far og ektemann, men jeg har tid til å skrive også. Det arbeidet omfatter egentlig hele livet mitt. Jeg skriver fordi det er ingenting jeg liker bedre enn å skape historier. Det er også en viss terapeutisk effekt i å skrive, og det er nok et element av at jeg vil vise hva jeg kan også.

Den ultimate drømmen min hadde nok vært å eie et småbruk eller en eiendom med en betydelig hage, og det er en perfekt eiendom til salgs utenfor hjembyen min for tiden. Den har det jeg ønsker meg. Den kommer t.o.m. med en praktfull utsikt over fjorden, og det er bare ti minutter utenfor byen. Det ville gitt meg det beste av begge verdener, men det er en hake. Det er til salgs nå, og jeg vil ikke være klar til å kjøpe før tidligst til neste sommer. Jeg er likevel ikke uten håp, for det er alltid noe til salgs. Det er mange i dag som foretrekker en ny, minimalistisk leilighet, så det er ikke utenkelig at jeg finner en annen eiendom som passer nesten like godt inn i drømmen min.

Jeg bodde i dette oppussingsobjektet, men måtte selge for 13 år siden.
Jeg bodde i dette oppussingsobjektet, men måtte selge for 13 år siden.

Huset på bildet var en sjanse til det livet jeg ville ha. Jeg ble arbeidsledig noen måneder etter at jeg kjøpte dette renoveringsobjektet, og jobbet lenge for å beholde det, men måtte gi det opp da jeg takket ja til en jobb i en annen landsdel. Det ville ha blitt et fantastisk hus etter oppussing, og det smerter meg å se huset i dag. Den nye eieren gjorde ikke noe med huset, og det har forfalt så mye at det er nok ikke mulig å redde det i dag. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det jeg ikke kan gjøre noe med, men det hender jeg tenker på det livet vi hadde i dette huset. Det viste seg å være noen fordeler med å flytte også, så det var tross alt bra at vi gjorde det.

Jeg tror på håp. Det er det jeg skaper i skrivingen min, og det er det jeg prøver å oppnå i mitt eget liv også. Håp er vanskelig, fordi det krever mye av oss. Det er snakk om et valg, og alternativet er ofte negative følelser som pessimisme, motløshet og fortvilelse. Det er derfor håp krever mye av oss. Det er rett og slett arbeid, men hva er alternativet? Det er ikke alltid denne positive følelsen kommer til oss, selv om vi legger ned mye arbeid, men jeg gjør mitt beste for at det skal skje.

Så hvor befinner jeg meg på veien mot publikasjon? Det har vært en lang ferd, både i England og Norge. Jeg hadde opprinnelig ikke så mye tro på utgivelse i Norge, så jeg oversatte manuskriptet til engelsk, men jeg redigerte videre på det norske manuskriptet denne sommeren, og venter for tiden på tilbakemelding fra et par forlag. Drømmen er nærmere virkeligheten enn noensinne, og jeg kommer ikke til å gi opp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s