Sommermodus

Rådhusplassen er bare ett av mange kontor om sommeren.
Rådhusplassen er bare ett av mange kontor om sommeren.

Jeg hadde flere tanker bak denne bloggen da jeg skiftet fokus på forsommeren. Dette var opprinnelig en blogg uten noe spesielt fokus. Jeg skrev om alt mellom himmel og jord, og litt til. Jeg tenkte det kunne være nyttig å skrive korte litterære tekster som lesere kunne gi tilbakelding på, i tillegg til de meningene jeg gir uttrykk for. Det var ment som både øvelse og en utvikling av ideer jeg kunne bruke til det manuskriptet jeg jobber med.

Jeg vet ikke om det var en dum idé, bortsett fra at vi stort sett uttrykker oss gjennom emojier i dag, så jeg hadde vel ikke blitt noe klokere. Jeg slo det fra meg, for det er grenser for hvor mye en klarer på en dag. Jeg har i alle fall noen begrensninger, så det er nødvendig med prioriteringer. Det er grunnen til at jeg bruker mindre tid på Facebook nå. Jeg tenkte at det kanskje ville hjelpe å bytte til Twitter og hovedsakelig følge forfattere. Det ble ikke en stor suksess, samtidig som det ble det. De kjente forfatterne hadde sannsynligvis ikke vært kjente hvis de brukte mye tid på sosiale medier, og jeg oppdaget raskt at de mange ukjente brukte Twitter litt for aktivt. Det var ikke så veldig sjarmerende med katter, hunder, babyer og solnedganger på Facebook. Den eneste forskjellen med de nye følgerne var at det handlet om bøker, uten at mye av det de delte var spesielt gjennomtenkt. Den nye strategien min ble en slags rehab. Det er faktisk ikke så spennende at det tar fokuset fra viktigere ting.

Det har vært en produktiv sommer. Jeg deler PC med dattera mi (jeg har delt harddisken i to brukere), og selv om den er tilgjengelig når hun sover, har jeg nesten ikke brukt den. Det er fordi jeg har ei notatbok jeg liker å skrive i. Det er ikke så lett å fokusere hjemme, så jeg tar boka med meg ut. Jeg skriver noen ganger stikkordsmessig om noe jeg skal utvikle seinere, men jeg har også skrevet noen scener som jeg tror er nesten ferdige. Jeg skal jobbe videre med dette når skolen starter igjen, og jeg håper det første utkastet blir ferdig til jul.

Jeg har store problemer med å fokusere, og har derfor ikke klart å skrive boka tidligere. Jeg skulle ønske jeg kunne ha fått dette til for 25 år siden, da denne ideen utviklet seg inne i hodet mitt, for det er flere som har tenkt på dette de siste årene. Jeg henter inspirasjon fra norrøn mytologi, og det er mye god fantasy som gjør det i dag. Jeg er ikke bekymret, for det jeg jobber med er forskjellig fra det f.eks. Rick Riordan og Armstrong/Marr er kjente for. Det er naturligvis ingen som vil lese noe som har blitt gitt ut før, selv om det er mange eksempler på det, men jeg tror ikke det er noen stor fare for at det ikke skal bli originalt nok.

Det har vært en behagelig sommer. Den startet med at jeg satt fast. Jeg kunne ikke se veien videre for helten min, men det har skjedde mye i løpet av denne fantastiske sommeren. Hverdagen med de mange rutinene starter snart, men jeg har mye å jobbe med nå. Denne høsten blir spennende.

En kommentar om “Sommermodus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s