Hvem snakker for barna?

Det har vært mye fokus på voldtekt og seksuell trakassering i Hollywood de siste dagene etter at produsenten Harvey Weinstein ble anklaget av en rekke kvinner. Jeg applauderer de som har sørget for at dette blir rapportert i MSM, men det forteller ikke hele sannheten. Vi har sett det før, bl.a. med programlederen Bill O’Reilly i Fox News, at når et av ofrene står fram følger de andre etter. De trengte bare noen til å ta det første, vanskelige steget. Det er noen som ikke kan gjøre det alene. De trenger hjelp fra voksne, og selv når de får hjelp er det lite som forandrer seg

Jeg leser i tillegg til nyheter fra hovedstrømmen noen av de beste alternative nyhetssidene. Det er like viktig å være kritisk til dem som til de avisene vi mener er objektive, men jeg tror likevel det er noe i de ryktene som har versert i årtier om at pedofili er utbredt i Hollywood. Ja, det er tragisk når voksne må finne seg i voldtekt, voldtektforsøk og trakassering på arbeidsplassen, men det er ting de kan gjøre for å avsløre monsteret. Det virker ikke som at det har blitt gjort nok for å stoppe overgrep mot barn, selv når vi vet at det skjer. Betyr det at samfunnet verdsetter barn mindre enn voksne?

Elijah Wood sa i et intervju med The Times i fjor at han var heldig som slapp billig unna. Han gjorde det klart at han ikke snakket av erfaring eller noe han hadde observert, men refererte til dokumentarfilmen An Open Secret. Se traileren på you tube. Corey Feldman er med i dokumentarfilmen og han ble intervjuet av The Hollywood Reporter like etter Elijah Wood-intervjuet. Les mer. Elijah Wood klarte seg fordi foreldrene hans gjorde jobben sin, men en må være klar over at grooming ikke bare retter seg mot barna. Det er sannsynlig at deler av underholdningsindustrien prøver å isolere barna fra foreldrene fordi de vil ha full kontroll. Det er interessant at en god del av de virkelig store barnestjernene har fått problemer, mens de som klarer seg best har hatt en mindre, men mer stabil karriere.

Da den første Ringenes Herre-filmen hadde premiere i 2001 hadde Elijah Wood hatt filmroller nesten hvert år siden Tilbake til fremtiden II fra 1989. Jeg tror likevel det er rett å si at han ikke var en kjempestor stjerne før rollen som Frodo Baggins. Jeg vet ikke om det betyr at en må akseptere en mer moderat suksess hvis en vil gi barna en god oppvekst, men det er sannsynligvis et godt råd.

Elijah Wood hadde forreldre som ikke lot han gå på fester, og det er  sannsynligvis derfor han ikke opplevde det samme som Corey Feldmann. Det er er advarsel til alle foreldre, for vi kan ikke stole på at personer med makt skal ta vare på barna like bra som foreldrene. Det er foreldrenes oppgave, selv om noen mener at de kanskje blander seg for mye inn.

Fasaden til Edda kino i Haugesund. Kinoen viser mange av de store kulturelle begivenhetene, men det kan være mange grusomme skjebner bak magien.
Kinoen viser mange av de store kulturelle begivenhetene, men det kan være mange grusomme skjebner bak magien.

Dette er ikke noe nytt. Shirley Temple klarte seg bra fordi hun kom seg ut, men barndommen hennes ble ødelagt av grådige voksne. Judy Garland er kanskje et av de verste av de tidlige eksemplene. Hun fikk en kontrakt med MGM som 13-åring i 1935, og var allerede avhengig av alkohol og piller da hun som 16-åring spilte Dorothy i The Wizard of Oz. Det er mange barnestjerner som ikke har hatt det så bra som voksne, og samme hva som skjedde med dem, viser det hvor vanskelig det er å overleve en Hollywood barndom. Jeg husker Corey Haim, Corey Feldman og Drew Barrymore fra 1980-tallet. Det har seinere vært stjerner som Lindsay Lohan, Britney Spears, Miley Cyrus, Macaulay Culkin og Aaron Carter. Det er noen som klarer å få livet på rett kjøl igjen, men det er mange andre barnestjerner som aldri får det livet de kunne hatt, og noen dør av overdose eller selvmord.

Det er sjarmerende med barnestjerner, men det er også ubehagelig å tenke på at vi støtter en skitten og mørk industri. Det kan være ulike årsaker til at unge kjendiser havner i trøbbel med alkohol/stoffmisbruk, fyllekjøring og fengselsstraffer. Det betyr ikke at de har blitt seksuelt misbrukt, men jeg vil tro at det ligger en eller annen form for overgrep bak. Det begrepet inkluderer omsorgssvikt.

Når vi diskuterer overgrep i Hollywood må vi ikke glømme de som forventer at voksne ikke utsetter dem for fare. VG avslørte for et par uker siden at Politiet i Australia faktisk hadde drevet et nettsted for pedofile. De gjorde det som en undercover-operasjon, og brukte altså bilder av reelle ofre. Det er veldig alvorlig når barn ikke kan stole på at voksne er voksne.

Elijah Wood Clarifies Comments on Hollywood Pedophilia
The Dark Side of Oz

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s