Homofile stjeler barnas uskyld

Regnbue og sol. Regnbuen er en naturlig del av en uskyldig barndom. Denne vil noen ta fra dem. Illustrasjon: Pixabay
Regnbuen er en naturlig del av en uskyldig barndom. Denne vil noen ta fra dem. Illustrasjon: Pixabay

Det var Pride Parade i Oslo i dag. Det er ikke så kontroversielt å være homofil lenger, selv om de fleste i iveren etter å virke tolerante, spesielt mot hvite syrere, ser ut til å ignorere det islam sier om homofili. Det er med andre ord deler av det norske samfunnet som er «off limits» for homofiles rettigheter. Det er de utenfor islam som skal ha frihet uten grenser.

Jeg har diskutert det misforståtte begrepet toleranse tidligere, og skal ikke male videre på det samme temaet. Jeg vil imidlertid kommentere regnbueflagget. Jeg vet ikke hvem som kom på ideen om å stjele fra barna. Jeg føler nemlig at regnbuen tilhører barna. Mange barnerom har en regnbue som dekorasjon og en del TV-program for de minste bruker regnbuen nettopp fordi de vet at barn liker det. Husker du programmet God bok med Minken Fossheim på 80-tallet? Amerikanske barn vokste opp med det tilsvarende Reading Rainbow, der en regnbue var en viktig del av logoen.

Regnbue blir også brukt i uttrykket regnbuebarn. Det er det første barnet en får etter en spontanabbort, et dødfødt barn eller et barn som dør av andre årsaker. Det omtales som regnbuen etter en storm. Det blir kanskje feil å si at det er vakkert, for det må være en forferdelig opplevelse, men regnbuen gjør nok livet bedre. Dette er noe av bakgrunnen for regnbuen i den vestlige kulturen. Jeg vet ikke hvorfor homofile organisasjoner har stjålet fra barna, men lurer noen ganger på om det er for å assosiere homofili med uskyld. Det er nemlig fremdeles problemer knyttet til homofili. Vi kan late som at det er uproblematisk, men statistikken bekrefter det mange har antatt, nemlig at det er lettere å få HIV fra anal sex. Det er også noen som prøver å rettferdiggjøre sex mellom voksne og barn, både i virkeligheten og i film/amimasjon.

Samme hva en mener om homofili er det ganske åpenbart at en ikke kan kjempe for rettighetene til denne gruppa og samtidig hevde at legningen er så uskyldig som regnbuen gir inntrykk av. Det betyr ikke nødvendigvis at en skal slutte å støtte homofiles rettigheter, men en må altså være klar over ulempene og at det bør være en grense for hva samfunnet ser på som akseptabelt. Vi har dessuten blitt fortalt i alle år at homofil er noe en er; ikke noe en blir. Det er likevel en tendens, bl.a. i naturfagbøkene på barneskolen, til å si at homofili er et valg en tar. Det er lett å si at en feirer kjærlighet og mangfold, men virkeligheten er at toleranse ikke nødvendigvis løser alt. Den kan like gjerne skape større vansker for noen.

Pride Parade inkluderer også de som velger å skifte kjønn eller legning  Det blir ikke snakket så mye om de som tar dette valget etter at andre har fortalt dem at de ble født i feil kropp. Det snakkes lite om hva som skjer seinere, og det er en del som angrer eller føler at de ikke var godt nok forberedt på det nye livet sitt.

Jeg kan akseptere toleranse, altså at vi blir enige om å være uenige, men det er veldig ensidig. Det er nemlig en forventning, et krav om om at vi skal uttrykke aksept av de homofile, samtidig som dette ikke går motsatt vei. Det er ikke frihet til å ha meninger som innebærer kritikk av homofile, eller deler av det mange feirer som mangfold. Jeg tror det er et mangfold med ei mørkere bakside enn mange vil innrømme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s