Hackere bruker DAB

Jeg kjøpte denne low tech radioen/kassett og CD-spilleren for fem år siden. Den er veldig trygg.
Jeg kjøpte denne low tech radioen/kassett og CD-spilleren for fem år siden. Den er veldig trygg.

FM-signalene ble slått av i Nordland i går, og de gamle radioapparatene vil bli ubrukelige i alle 19 fylker i løpet av 2017. Det virker imidlertid som at dette har blitt tvunget gjennom uten å ta hensyn til eventuelle motforestillinger. Teknologi er fantastisk, og vi har en tendens til å bruke ordet framskritt umiddelbart, men det er først mye seinere vi kan vurdere hvor stort framskrittet var.

Jeg skrev om internet of things (IoT) og distributed denial of service (DDoS) i Putin kommer gjennom kjøleskapet ditt. IoT er ulike dingser en kan kople til internett med en av/på bryter. Det kan dreie seg om mobiltelefoner, kaffetraktere, vaskemaskiner, hodetelefoner, lamper og ikke minst smartmeter. Jeg så ei annonse på Facebook for noen dager siden og produktet var en IoT-panelovn. En kunne altså kople den til internett og styre temperaturen via en app på telefonen. Dette er problematisk fordi dette ikke er en regulert industri, og denne internett-forbindelsen har svakheter. Disse dingsene samler mye informasjon om deg. De forteller hvilke vaner du har, når du er hjemme og hva du gjør når du er hjemme, og dette er informasjon de deler med ulike bedrifter.

Det har ikke vært et stort problem så langt, men det har sannsynligvis mest å gjøre med at det ikke har vært mulig å tjene penger på det. Det er noe tilsvarende som med Apple-produkter. De blir vurdert som sikrere mot angrep, men det vil kanskje forandre seg når de blir like vanlige som en PC med Windows. IoT blir derfor vurdert som ganske trygt i dag, men det er nødvendig å ha et større fokus på sikkerhet, for vi kan ikke ukritisk kople alt til internett uten å tenke på mulige svakheter.

BBC skrev i en artikkel for 1,5 år siden at flere infotainment systemer kan være sårbare for hackerangrep som kan ta kontroll over viktige funksjoner som bremser. NCC Group fortalte at de hadde avslørt svakheten ved å sende data via DAB-signalene. Dette er svakheter som formodentlig blir fjernet etter hvert som de blir oppdaget, men dette viser at framskritt har en pris. Det er ingen som forteller oss dette, men det høres ut som at vi kanskje må være mer opptatt av programvareoppdateringer enn mekanikk i framtida.  Les saken i BBC. og The Register.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s