Solen synker i havet

Jeg har skrevet en del om fødselsrate i tidligere innlegg. Det er mange europeiske land som hadde vært i kjempetrøbbel uten innvandring. Det er nødvendig med en fødselsrate på 2,1 for å opprettholde en stabil befolkning. Den er nede på 1,4-tallet i land som Tyskland, Østerrike, Italia og Hellas, mens Sør-Korea og Bosnia er nede på henholdsvis 1,26 og 1,25. Disse landene hadde rett og slett opphørt å eksistere hvis de ikke hadde innvandring, men det er mer dramatisk i Asia der fremmedfrykten er sterk.

Japan er et interessant tilfelle med en fødselsrate på 1,4. Det er drøyt 126 million mennesker i Japan, men tallet er raskt synkende. Det døde over 260 000 flere japanere enn det ble født i 2015, og dette var det åttende året på rad at dette gapet økte. Det som skiller Japan fra europeiske land er at de ikke ønsker innvandring i det hele tatt. Det er ikke sikkert at dette er det eneste problemet deres heller.

De kan nemlig få et et langt mer akutt problem. Jeg liker å følge litt med på konspirasjonsteorier, fordi i motsetning til det bildet media liker å tegne, er det noen som faktisk ikke er så urealistiske. Vi må være klar over at ordet gjerne blir brukt bevisst som en hersketeknikk. Når media omtaler noen som en konspirasjonsteoretiker er det kanskje et veldig kalkulert valg fra journalistens side. Han/hun vet nemlig at ingen lytter til en som hevder at myndighetene lyger. En av de mer interessante konspirasjonsteoriene for tiden er Fukushima-ulykken i 2011, der et jordskjelv og en tsunami førte til at tre av de seks reaktorene ved kjernekraftverket smeltet. Japanske myndigheter har hele tiden gitt inntrykk av de har situasjonen under kontroll, men de er nok ikke helt til så stole på. De klassifiserte nemlig først ulykken som en INES 4, altså betydelig lavere enn Tsjernobyl som var INES 7. Fukushima-ulykken ble seinere oppgradert til INES 7.

 Japan er kjent for mye vakkert og godt, bl.a. sashimi som består av biter av rå fisk og annen sjømat. Spørs om ikke tilliten til Japan blir noe svekket.
Japan er kjent for mye vakkert og godt, bl.a. sashimi som består av biter av rå fisk og annen sjømat. Spørs om ikke tilliten til Japan blir noe svekket.
Foto: artemisphoto via freedigitalphotos.net

Det har blitt spekulert mye blant konspirasjonsteoretikere og alternative mediekanaler på internett om situasjonen fremdeles er ute av kontroll, men det virker ikke som at mainstream media er særlig interessert i denne historien. Det er underlig, for saken dukker av og til opp i såkalt seriøse nyhetsformidlere. CNBC skrev f.eks. i mars i år at forskere fremdeles finner små mengder radioaktivitet langs vestkysten av Nord-Amerika. Noen av dem mener ifølge CNBC at vi kan vente å se dette i flere tiår framover. Målinger utenfor kysten av Japan viser dessuten at det fremdeles leker radiokativitet fra reaktorene, fem år etter ulykken.

Det er kanskje ikke like dramatisk som noen av disse konspirasjonsfolkene hevder, men det er liten tvil om det er noe som skjer. Det har nemlig blitt rapportert om massedød blant fugler i Stillehavet. Denne artikkelen fra National Geographic spør om hvorfor så mange alkefugler fra California til Canada sulter ihjel. U.S. Geological Survey har obdusert flere av fuglene og fant verken tegn etter sykdom, skade eller olje. Det virker som at fuglene har sultet ihjel.

Når forskerne skal forklare hvorfor så mange sjøfugl og fisker dør i Stillehavet peker de på tørken i California og det faktum at temperaturen øker litt for hvert år. Stillehavet ble derfor varmere enn noensinne og holdt seg varm lenger. Men hva om situasjonen er litt mer alvorlig, hva om den pågående lekkasjen i Japan bidrar til at havet blir varmere? Det virker litt rart at denne saken er nesten fraværende i mainstream media, og når den dukker opp blir det ikke fokusert på faren. Det er mulig risikoen er så lav som det blir hevdet, men når det har vært såpass lekkasje i fem år at de kan måle det på den amerikanske vestkysten høres det dramatisk nok ut.

Hvis jeg skal tillate meg å spekulere litt lurer jeg på hva Japan skal gjøre hvis det går til helvete. Det går kanskje bra denne gangen, men tenk deg at de får en ny reaktor-ulykke de ikke klarer å stoppe, og den eneste muligheten blir å evakuere flest mulig. De som ikke blir evakuert kommer i dette scenarioet til å dø, men hva om verden ikke vil ta imot over hundre millioner japanere? Vi hadde kanskje sett en situasjon der Japan sendte alle passasjerflyene sine til ulike deler av verden for å sikre at folket overlevde. Det er kanskje det de må gjøre, og ikke vente på at noen skal svare på en forespørsel, for jeg tror ikke de vil møte like stor forståelse som syrerne. Dette er bare spekulasjon selvsagt, men jeg kan ikke forstå hvordan et land som har oppplevd atomkrig kan tro at atomkraftverk er ufarlig.

 

Japanese population posts largest annual decline on record

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s